Staal aanvragen

Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?

Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?

Kunstgras is bij uitstek de optie voor mensen die niet graag (of minder) tuinieren en toch het hele jaar door van een stralende gazon  willen genieten. Ons kunstgras heeft  een zeer natuurlijke uitstraling , maar welke inpakt heeft dit op het milieu?

  • Minder uitstoot

Of je nu een grasmachine of benzine of stroom hebt, beiden zijn belastend voor het milieu.

Bij kunstgras heb je geen grasmaaier nodig, dus belast je het milieu er niet mee.

 

  • Geen onnodig waterverbruik

Om je gazon tijdens hete zomermaanden mooi groen te laten ogen, moet deze beregend worden. Indien je dit niet doet, loop je veel kans om tijdens de zomermaanden een dorre gazon te hebben.

Bij kunstgras blijft deze ‘Always Green’😊

 

  • Geen chemische bestrijdingsmiddelen

Om écht gras mooi te houden moet het jaarlijks besproeid worden tegen onder andere breedbladig onkruid, engerlingen enz.. Vaak zijn deze bestrijding – en chemische verdelgingsmiddelen zeer schadelijk voor het milieu.

 

  • Kunstgras is waterdoorlatend en wordt geplaatst op waterdoorlatende stabilisé

De backing van kunstgras heeft drainagegaten die ervoor zorgen dat er maar liefst 60 liter per minuut water door kan. Op die manier vloeit het water de grond in en komt het terecht bij grondwater. In geval van volledige verharding van je tuin door bv blauwe steen komt het water in de riolering terecht. Als je kunstgras plaatst i.p.v. volledige verharding ontlast je de riolering.

Vraag hier je gratis staal aan.

 

Op dit moment werken we aan de website.
Heb je vragen? Mail naar info@alwaysgreengrass.be