STAAL AANVRAGEN

WAAROM KIEZEN VOOR

Always Green Grass?

Een tuin is prachtig, maar een gazon is hard werken.

Daarom is kunstgras de perfecte keuze wanneer u de schoonheid van gras wilt zonder de nadelen.

Meest realistisch

Het juiste bedrijf

Milieu verantwoordelijkheid

Langst blijvend

ALWAYS GREEN GRASS

Meest realistisch

Thermo-geactiveerd garen voor een natuurlijk en weelderig effect.

Ultrazacht garen.

Het trekt u aan om op het gras te gaan liggen !

Eigen hogere standaard

Ultraviolette remmer met een levensverwachting tot 20 jaar. Geselecteerde 100% meta-polyethyleen polymeren voor een overtuigende elasticiteit, flexibiliteit, veerkracht en beweging. UV-stabilisatoren zijn nodig om het polyetheen van de vezel te beschermen tegen zonlicht en veroudering.

UV-stabilisatiemeting van de industrie en van concurrenten standaard:

 • 6.000 ppm UV-stabilisator
 • 3.000 uur blootstelling aan UV-straling
 • Vezelvastheid na blootstelling moet minimaal 50% zijn.

Always Green Grass standaard:

 • 10.000 ppm UV-stabilisator
 • 10.000 uur blootstelling aan UV-straling
 • Vezelvastheid na blootstelling is 85%

100% POLYETHYLEEN

Waarom 100% polyethyleen?

Er wordt een onvergelijkbaar gevoel van zachtheid bereikt. Een eigenschap die uiterst belangrijk is voor de eindgebruiker.

We zijn erin geslaagd de gekrulde vezel (die fungeert als droog gras) zo lang te maken dat het bestaat naast de groene vezel.

 • Natuurlijker karakter van het product
 • Voelt aan als echt gras
 • Verbetert de zachtheid bij aanraking
 • Geeft beter gevoel als je erover wandelt
 • Zeer comfortabel

Polyethyleen is beter bestand tegen UV-stralen en thermo- activeert met betere prestaties. Een product gemaakt van 100% polyethyleen zal duurzamer zijn, resistenter en elastischer met een beter herstel na verloop van tijd.

Kortom: het lijkt op echt gras.

Polyethyleen (PE) als grondstof is duurder dan polypropyleen (PP). Polypropyleen daarentegen is harder en iets minder UV- bestendig. Nadeel is dat het minder zacht aanvoelt, voordeel is dat het de prijs drukt. Om aan ieders wensen en budget te kunnen voldoen hebben we een aantal types waarin een mix van PE en PP zit. De kostprijs van kunstgras wordt nl. voor een groot stuk bepaald door de kwaliteit van het garen, het aantal steken, de hoogte van het gras en het gewicht.

Daarnaast produceren we bij onze 100% PE-producten onze vezels met twee keer zoveel stabiliserende deeltjes tegen UV- stralen.

Onze formulering van hoogwaardig PE in combinatie met de aanzienlijke versteviging van stabilisatoren, geeft aan onze 100% PE-producten altijd hetzelfde gevoel bij aanraking, zelfs na meer dan 10 jaar.

WE VERTELLEN JE GRAAG

enkele voordelen van ons kunstgras

ONZE BELOFTE

10 jaar garantie

Always Green Grass biedt u een garantie van 10 jaar.

VRAGEN?

Veelgestelde vragen over kunstgras

Overweeg je om het kunstgras zelf te plaatsen? Op deze manier bespaar je veel geld. Laat je vooraf goed informeren over de aanleg hiervan.

Kunstgras is niet onderhoudsvrij te noemen, maar wel onderhoudsarm. Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht besteed worden aan je kunstgrasgazon.

Kunstgras is niet onderhoudsvrij te noemen, maar wel onderhoudsarm. Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht besteed worden aan je kunstgrasgazon.

Al onze kunstgrassen zijn vrij van schadelijke stoffen en zijn daarom absoluut veilig. Je kunt dus met een gerust hart je kinderen laten spelen op Always Green Grass. Ontlasting van dieren kan je eenvoudig met een schep verwijderen en kan je nadien met water naspoelen.

Al de grassen van Always Green Grass zijn 4 meter breed.

Het is niet noodzakelijk, maar het wordt wél geadviseerd. Inzanding heeft meerdere voordelen:

 • Er ontstaat extra gewicht waardoor het kunstgras stabieler ligt.
 • Het zand zal niet zichtbaar zijn, maar ondersteunt de grassprieten zodat deze ten alle tijden recht blijven staan.
 • Het gebruik van instrooizand verlengt de levensduur doordat het het kunstgras beschermt tegen UV stralen en ’s zomers beter afkoelt.

De vleug is de richting van de kunstgrasvezels. Indien er meerdere kunstgrasstukken tegen mekaar geplaatst dienen te worden, is het belangrijk dat de grassprieten allen in dezelfde richting wijzen. Je hebt het mooiste effect indien je vanop je terras of raam in de vezels kijkt.

U kan uw kunstgras vastzetten met kunstgrashaken of schroeven. De juiste haken / schroeven vind u bij onze accessoires.

U kan uw kunstgras uiteraard laten plaatsen door één van onze professionele plaatsers. Neem contact met ons op indien u uw kunstgras graag geplaatst wil zien door een professional. De professional het dichtst in jouw buurt zal je volledig ontzorgen.

 

Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Het is belangrijk om af en toe met de bladblazer bladeren weg te blazen of op te zuigen. Zie je toch onkruid na verloop van tijd, trek het direct uit, zodat zaadjes zich niet kunnen verspreiden. Door af en toe het kunstgras op te borstelen (1x/jaar), blijft kunstgras langer mooi.

Best verwijder je de sneeuw laag per laag boven het kunstgras. Het blad van de schop mag het kunstgras slechts lichtjes raken. Plakkende sneeuw verwijder je best met een blazer.

 

Kunstgras is niet brandbaar maar brandvertragend. Zet nooit je hete bladblazer, BBQ of snoeimachine op kunstgras zolang het nog heet. Hierdoor kunnen er namelijk schroeiplekken ontstaan. Wees dus voorzichtig met open vuur en gloeiende materialen.

Mollen houden van wormen en ander voeding in de grond.. indien je stabilisé hebt geplaatst zal je geen last hebben van mollen.

 

Tuinen zijn prachtig, maar gazons zijn zwaar werk. Daarom is kunstgras de perfecte keuze als je de schoonheid van gras wilt zonder de nadelen.

Hamsesteenweg 135, 3971 Leopoldsburg
BE0753 720 286